Bestaat de G-spot

De G-plek of G-spot is een plekje in je vagina, dat opzwelt als je opgewonden raakt. 
Extra stimulatie van deze G-plek, zou tot een (sneller) orgasme kunnen leiden. Dat beweren althans sommige wetenschappers en seksuologen. Alleen is niet iedereen het eens met het bestaan van deze plek. De plek is immers niet duidelijk afgegrensd van de rest van je vagina. Daarnaast kunnen veel vrouwen de G-plek niet bij zichzelf vinden. Toch beschrijven we hieronder wat er zoal bekend is over de G-spot. Waar komt de naam bijvoorbeeld vandaan? En waar zou de G-plek zich eigenlijk moeten bevinden?

De G-plek: hoe, wat en waar?

De G-plek dankt haar naam aan haar ontdekker. In de jaren vijftig ontdekte Dr. Ernst Grafenberg de genotsplek bij vrouwen. De G-spot is enkele vierkante centimeters groot. Ze bevindt zich aan de binnen-buikzijde van je vagina, op drie tot vijf centimeter van de ingang. De G-plek is een sponsachtig, ribbelig stukje weefsel, dat zich vult met vocht als je seksueel opgewonden bent. Stimulatie van de G-plek kan een vrouw helpen klaarkomen. Over het algemeen is een orgasme door stimulatie van de G-spot wat gedempter. Het bereidt zich langzaam uit door je lichaam en veroorzaakt uiteindelijke diepere opwinding.

Sommige wetenschappers geloven dat de G-plek een extensie van de clitoris is. De G-plek zou een onderdeel van de inwendige structuur van de clitoris zijn. Andere wetenschappers denken dat het de vrouwelijke prostaat is. Dit is het orgaan wat bij mannen betrokken is bij de ejaculatie. Het produceert het vocht wat wordt toegevoegd aan de spermacellen. Bij vrouwen produceert de G-plek een soortgelijk vocht. Hierdoor zou een vrouw na stimulatie van de G-spot kunnen ejaculeren.