Klaarkomen is goed voor u

Veelvuldig masturberen geeft geen rugpijn, blindheid of harige handpalmen, maar beschermt wl tegen prostaatkanker. Dat bevestigt een groot Amerikaans langlopend onderzoek onder dertigduizend mannen. Mannen die 21 keer per maand of meer klaarkomen, blijken een derde minder kans te hebben op prostaatkanker dan mannen die slechts vier tot zeven keer per maand ejaculeren, zo leert het onderzoek. Het effect wordt merkbaar vanaf twaalf zaadlozingen per maand, ofwel om de andere dag een keer klaarkomen. De onderzoekers hadden juist verwacht dat ze het omgekeerde zouden ontdekken dat veel klaarkomen het risico op prostaatkanker verhoogt. Waarom ejaculeren beschermt tegen prostaatkanker, is onduidelijk. Misschien zit het heilzame erin dat de prostaatklier goed wordt doorgespoeld, misschien voorkomt het ejaculeren verkalking. De onderzoeker: Het belangrijkste wat wij de mensen willen meegeven is dat veelvuldig ejaculeren niet schadelijk is en de prostaat waarlijk gezond houdt, en het is nog lekker ook.

Hoe voelt een orgasme?

Een orgasme is een fysieke ontlading na opgebouwde seksuele spanning. Het is moeilijk om uit te leggen wat je precies voelt tijdens een orgasme, omdat het voor iedereen anders voelt. Het gevoel van een orgasme kan bij vrouwen ook per keer verschillen. De ene keer kort en heftig, de andere keer lang en zwak. Het gevoel kan door je hele lichaam gaan of zich beperken tot je vagina. 
Ook de weg naar het vrouwelijk hoogtepunt kan erg verschillen per vrijpartij. Wat de ene keer goed werkt, kan de volgende keer helemaal niet werken.

Algemene kenmerken van een vrouwelijk orgasme

Het orgasme wordt over het algemeen beschreven als een heel lekker gevoel. Het vrouwelijk orgasme komt vaak in golven. Vaak duurt het vrouwelijk orgasme langer dan het mannelijk orgasme. Andere veel gehoorde kenmerken van een vrouwelijk orgasme zijn:

  • Harde tepels. 

  • Geluiden van genot. Sommige vrouwen maken geluiden als uitingen van genot. Denk bijvoorbeeld aan hijgen of kreunen of schreeuwen.

  • Pijnlijke gezichtsuitdrukking. Veel vrouwen trekken na een orgasme een gezicht alsof ze pijn hebben.

Orgasme in slaap

De clitoris van de vrouw zwelt per nacht een aantal keer op, net als de penis van de man. Zowel mannen als vrouwen kunnen een orgasme in hun slaap krijgen. Hier is geen lichamelijke stimulatie of seks voor nodig. Je krijgt het orgasme als gevolg van een intense, seksueel opwindende droom.

Clitoraal vs vaginaal orgasme

De meeste vrouwen komen tijdens de seks klaar door stimulatie van de clitoris. Dit wordt ook wel een clitoraal orgasme genoemd. De clitoris bevindt zich in de bovenste hoek van de vagina en wordt deels bedekt door een kleine huidplooi. Door stimulatie van de clitoris wordt de doorbloeding naar de vagina bevorderd en kun je uiteindelijk een clitoraal orgasme krijgen. 
Hoewel de meeste vrouwen clitorale stimulatie nodig om tot hun hoogtepunt te komen, kunnen sommige vrouwen door alleen vaginale stimulatie klaarkomen. Dit noem je een vaginaal orgasme en zou te maken kunnen hebben met het inwendige gedeelte van de clitoris. Het grootste deel van de clitoris zit namelijk verborgen in het lichaam. De clitoris vertakt zich aan beide zijden van de vagina en is in totaal ongeveer 11 cm lang. Het zou kunnen dat het inwendige deel van de clitoris tijdens de geslachtsgemeenschap wordt gestimuleerd. Hierdoor kan penetratie het orgasme vollediger of intenser maken.