U zult me vaak ingrediŽnten van Texel zien gebruiken. Uien, groenten of aardappels. Deze zijn daar biologisch geteeld en maken echt waar een wereld van smaakverschil! Texelse producten zijn op elke fatsoenlijke markt te koop.
Ik heb mijn caravan het hele jaar op Texel staan en kom daar dus regelmatig. 
Langs de meeste wegen daar staan kraampjes waar de producten voordelig aangeboden worden. 


Ook
bijzonder handig werken de elektrische pannen die verkocht worden als pizza-pan, vooral de grote maat (Die met de doorsnede van 40 cm) is ideaal! 
Je kan er echt van alles mee klaarmaken. Handig als wok maar ook op de camping.
Vis buiten bakken ipv in de keuken (ivm stank) Vlees, vis, satť, nasi, eenpansgerechten maken en warmhouden, noem maar op. Alle soort eten bereiden en warmhouden. Zo`n ding kost nog geen 20 euri, een goede gewone pan kost meer!
Ik heb een bloedhekel aan commerciŽle reclame, maar hier staat ie:
http://www.blokker.nl/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDetails?
storeId=10001&langId=-104&catalogId=10002
&categoryId=42302&productId=101758
 


LET OP: Een pan met antiaanbaklaag mag NOOIT met sop of afwasmiddel in contact komen. Als je anti-aanbakpan na een paar maanden kaal wordt weet je nu dus hoe dat komt. Alstie vuil is, afspoelen met heet water en een afwas borsteltje.  Zo gaat ie jaren mee!

Dan de kruidenvoorraad:
De exotische Keuken kent een grote hoeveelheid kruiden. 
Wat voor ingrediŽnten moet ik dan als basis in huis hebben? 
Nah, je moet helemaal nix, maar als je makkelijk en vlot en ontspannen wil werken moet je de volgende zaken altijd voor handen hebben: 

Olijfolie of wokolie om in te bakken. Gemalen zwarte peper, Laos, Djintan (komijn), Djahť (gemberwortel), Koenjit (kurkuma,), Ketoembar (koriander) en Sereh (citroengras).  In vrijwel ieder gerecht wordt gebruikgemaakt van uien, knoflook (poeder) en sambal ( Oelek en Batjak) en soms ook Trassi. 
Ook het gebruik van Ketjap (Asin = pittig zout en Manis = zoet) is algemeen.
Ook een flesje Maggi mag niet ontbreken. 
Vrijwel alles is tegenwoordig makkelijk en goedkoop in de buurtsuper te verkrijgen, zeker bij de grootste grutter van Nederland. Snuffel er eens rond en sla in, duur is het niet. Makkelijk werk een plastic bakje of mandje waarin je alle verpakkingen bij elkaar in de kast bewaard. Ketjap koop je in een grote fles, net als wijn wordt ketjap steeds lekkerder van het lange staan, maar als het goed is krijgt het daar de kans niet voor!  Koop zo`n grote literfles en giet die over in zo`n klein flesje voor op tafel dat je eerst leeg gebruikt, en later weer bijvult.
Ketjap en Olie bewaar je niet in de koelkast!

Als bijgerecht is er vaak kroepoek uit een zak en atjar uit een pot.
De Indonesische keuken gebruikt als hoofdgerecht steeds rijst (nasi), veelal aangevuld met een of meer Sajoers (Groentegerecht) en een vleesgerecht, (Kip, Vis of Varken) Eieren, en Tahoe (Tofu, Tempe, Sojakaas) komen in veel gerechten voor.

Het gebruik van deze kruiden schuil vaak in de subtiele aanwezigheid, dus overdrijf niet, behalve met knoflook en ui. Die mag je in ruime mate gebruiken.
Als je dit beiden hebt gegeten ruik je het zelf niet.