We maken een Xframe ofwel een Andreas kruis

Het eerste serieuze stuk bondagemeubilair waar men aan denkt is zonder twijfel het Xframe. 
Natuurlijk mag dat ook Tvormig zijn zoals op de foto hieronder. 


Zowel het Tframe als het X-kruis is een tamelijk eenvoudig te maken object, en is een robuuste en nuttige plaats om je sub op zijn of haar plaats te houden. Zo simpel en eenvoudig als de uitvoering als basis is, zo zijn er een aantal verschillende bouwmogelijkheden. Bijvoorbeeld die op de foto boven is geheel demontabel met bouten en vleugelmoeren. 
Ik heb er ook een die door middel van scharnieren volledig inklapbaar is. 
Als beginpunt staren we met de meest eenvoudige uitvoering zoals hieronder.  


Materialen:

Twee stukken 2X3 van een meter lang, 2 stukken batting (5X15) van ongeveer twee meter vijftig lang, 8 stuks M8 slotbouten 12 cm lang, vleugelmoeren en onderlegringen, dat zijn de belangrijkste onderdelen.

Leg de twee Battings schuin op elkaar, zoals ze uiteindelijk moeten gaan kruisen. Leg de twee stukken 2X3 op het boven en ondereinde, zodat de bovenkant van de battingen binnenwerks pakweg 80 cm uit elkaar liggen en de stukken 2x3 eroverheen liggen. Het is de bedoeling dat je de uiteinden boven en onder zoals op het middelste plaatje met elkaar verbind met een stuk 2 X 3 dat met bouten en vleugelmoeren in de uiteinden vastgezet word. De stukken 2X3 zullen enkele centimeters buiten uitsteken, zoals op het plaatje midden boven. Nu kun je het kruispunt aftekenen en het wegvallende gedeelte tot op het halve hout aftekenen. Hierna kun je het te verwijderen hout op het lange deel tot halfhout inzagen en daarna op je gemakje het overschot uithakken.
Wil je het ding vrijstaand gebruiken, dan zal je iets moeten construeren zoals 
het plaatje in het midden en rechts. En kom je er niet uit, stuur een mailtje!