Een zweep: we maken een kat met twaalf staarten (gna gna gna)

Het gebruik ervan is, als iemand niet vrijwillig meewerkt, strafbaar!

De zweep maken we van een stukje bezemsteel, denk aan een centimeter of 30, eerder korter dan langer. Zaagkanten schuren en afronden. Hierin gaat weer een schroefoog, liefst een met een echt groot oog, gaatje in het hout voorboren tegen het splijten. Een gewoon schroefoog aan het andere einde om hem op te kunnen hangen, niet alleen staat dat leuk, (aan de muur) hij blijft ook langer goed. 
De staarten maken we van leren schoenveters zoals die wel in werkschoenen worden gebruikt, te verkrijgen bij de schoenmaker. We nemen er 6, vouwen die in het midden dubbel en halen het pakket met een einde door het grote schroefoog. Netjes de uiteinden gelijk uitlijnen zodat het er knap uitziet. Kort boven het schroefoog de boel bij elkaar knijpen en er een zwart tie-ripje strak en vast omheen trekken. 

De verdere uitvoering heb je zelf in de hand, het handvat zwart spuiten of naturel laten. Ik heb over de mijne een stukje nauw passend fietsband gedaan, met warm water natmaken, oprollen zoals bij een condoom en dan er binnenstebuiten over uitrollen zodat de oorspronkelijke binnenkant nu buiten komt. De onderkant en de bovenkant van het rubber iets te lang houden, zodat het over de einden heen valt, en niemand ziet wat het geweest is, zeker niet als je de onderkant afwerkt met een plastic dop zoals voor tafelpoten. 
Het ding heet nu officieel "De kat met de twaalf staarten" en werd vroeger alom gebruikt om lijfstraffen mee uit te delen.
Gebruik:
Wees er voorzichtig mee, het ding KAN striemen. Probeer hem op je eigen billen uit om te voelen hoeveel snelheid en kracht nog aangenaam is en waar de pijn hinderlijk wordt...


Wil je een mooie en echt zachte zweep, die niet echt pijn doet maar wel lekker kletst, dan moet je gaan denken aan een stuk suede, dat je tot aan een stukje van de onderkant in stroken snijd en dan om een stukje bezemsteel maakt. Stukje suede kan je bij de schoenmaker kopen maar je kan ook een oud kledingstuk slopen... 
Een mooi en net afgewerkt zelfbouwvoorbeeld voorbeeld staat op deze laatste foto.